Penaja

Thursday, January 05, 2012

13
Komen
Cara Mengakses Laman Web Yang Telah Di Blok

Assalamualaikum dan salam kacak semua..

Selamat tahun baru semua!! ha ni first post aku untuk tahun baru ni. baru 5 Januari hari ni kan jadi takde la terlambat sangat untuk aku ucapkan selamat tahun baru.

Tahun baru ni mesti ramai yang pasang azam baru kan. ada yang nak beli baju baru la sebab kawan-kawan dah bosan tengok korang pakai baju sama sampai seminggu 3 kali pakai baju tu je. kawan-kawan pulak pegi tegur tanya korang ni dah takde baju lain ke nak pakai kan(ni takde kena mengena dengan aku jangan cakap aku ada pengalaman pulak). HAHA

Ok cukup dengan tahun baru aku nak teruskan dengan niat utama aku update blog ni. aku nak kongsikan kat korang software untuk membolehkan kita mengakses yang telah di blok oleh universiti, pejabat tanah, tadika chumi chiki, klinik desa, sekolah pondok ataupun apa-apa jenis agensi baik kerajaan mahupun swasta. kat sini aku nak kongsikan link untuk software tu ye.


Ok korang download je ye kat link yang aku bagi kat atas ni. lepas dah download korang boleh install macam biasa dan pastikan korang pangkah segala browser internet semasa proses install berlaku kerana install takkan berlaku jika korang punya browser tu tak dipangkah.

Apabila dah siap install software tu korang boleh la klik kat software tu dan tekan connect. setelah itu anda sudah boleh mengakses kepada laman web yang anda hendak layari tu. aku harap korang bukan download benda ni sebab nak tengok laman web LUCAH ye. berdosa aku nanti sebab aku bagi ilmu pasal ni tau. ciss sungguh perangai korang kalau buat camtu. aku sepak sorang-sorang nanti. grrr(garang).

Aku baru nak abiskan entri ni ada pulak yang tanya macam mana nak guna bila dah siap install. ok la aku sediakan gambar untuk yang ni ye.


korang tekan butang start pastu klik kat software yang dah install tu.

lepas korang klik tadi korang akan dibawa ke sini dan terus klik connect.

Ha mudah kan cara dia. tapi aku nak bagitau bila korang guna software ni dia akan jadi berat sikit bila nak akses ni. tapi takpe la kan janji dapat akses apa yang korang hajatkan tu. bila dah malas nak akses laman web yang kena blok tu korang disconnect la balik. mudah je. kalau tak faham sila tanya kat komen ye. kalau nak berterima kasih belanja aku pun takpe. ok selamat beramal ye semua. :)


*fb dengan utube kat UPSI boleh bukak dari 7a.m-7p.m je pastu kena blok.
**ni semua jadi lepas demonstrasi Adam Adli hari tu tak tau la ada kena mengena ke tak.
***aku tengah final sekarang doakan kejayaan aku ye. :)



13 puji si kacak:

Asraff Jamaludin said... [Reply to comment]

Selamat menikmati kebebasan berinternet. Dunia tanpa sempadan :-)

LubLy said... [Reply to comment]

br0, slen s0ftware nieh lain xder ke??
hotspot dh xberhasil kt 0pis nieh..haish..=.=

AnonimusLegend said... [Reply to comment]

UPSI hendak mahasiswa/i fokus dalam peperiksaan akhir..haha..

Anonymous said... [Reply to comment]

tak dapat download la.

Ahmad Haziq Azlan said... [Reply to comment]

dia suruh komer stadi la tu. tu yg tak bagi online malam2. macam kat sini la, kami pon tengah final, wifi plak buat gila putus tak sudah

Anonymous said... [Reply to comment]

facebook pun boleh bukak ke kalau gune software ni?

~salamesrabadi~ said... [Reply to comment]

tQ pian...dah biley bkk..hahahah...

hamzah ian said... [Reply to comment]

nanti aku cari ko je bro.. hehe

Anonymous said... [Reply to comment]

pkai ultrasurf pn boleh.....hehe

nida husna said... [Reply to comment]

dah pernah guna dah benda ni. mula2 mmg laju tapi bila satu kolej guna last2 jd sangat slow. terpaksa guna b.band jugak.hehe

Muhammad Saiazuan Norhalik said... [Reply to comment]

nice tutor :)

zaty luvlianncezzz said... [Reply to comment]

lama kot tak singgah cni :)

oww ceni ke caranya. berhasil tak.

Jum hayati di sini (^o^)


jiwa-jiwa #1

Batu Adventure said... [Reply to comment]

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Penaja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apesal.com

 

Blog Si Kacak Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger