Penaja

Monday, August 08, 2011

28
Komen
Tutorial Meletakkan Link Pada Profile

Assalamualaikum semua pembaca dan cantek...

Ha hari ni aku semangat terlebih sikit. lepas subuh dah update blog dah. betapa rajinnya aku sekarang sempena bulan ramadhan ni kan. tiba-tiba hari ni aku rasa macam nak buat tutorial je. yela sebab kesian tengok korang yang rajin follow blog orang ni tapi bila orang nak follow balik tekan gambar korang kat tempat follow tu tengok-tengok korang tak letak link kat profile kan. lalu berlakulah insiden tak dapat follow korang balik dan korang pun mengecop orang yang tak follow tu sebagai sombong pulak kan. tak bagus tu macam ni ye. ini budaya kurang sihat dalam dunia blogging apabila masing-masing saling menuduh. ish ish ish. eh panjang pulak mukaddimah aku ni mana pulak tutorial dia kan. haha

ok aku nak terus kepada tutorial aku iaitu tutorial meletakkan link pada profile ye. korang follow je step melalui gambar yang telah aku sediakan dengan rajinnya ye.

Langkah 1
Mula-mula korang pergi kat mana-mana blog yang korang dah follow.
ha contohnya macam dalam gambar di atas kan. korang klik macam yang anak panah tunjuk tu ye. ha salin cepat ( macam ajar memasak pulak).

Langkah 2
Lepas dah tekan butang yang aku bagitau tadi. korang ikut pulak gambar kat bawah ni ye.

klik butang site setting tu tau kalau dalam bahasa melayu dia tetapan pautan. tekan kat situ ye.

Langkah 3
Ini dah nak masuk klimaks dah. korang perlu masukkan link korang kat add link ataupun tambah pautan dalam bahasa melayu.

Langkah 4
sekarang ni korang hanya perlu memasukkan link korang dan tekan add ye. 

ok selesai dah tutorial dari aku. first time buat tutorial ni neves sikit rasa. huraian pun kurang baik aku rasa. ada apa-apa pertanyaan kat ruangan komen ye kot ada yang tak faham ke kan. harap-harap lepas ni mana yang follow aku tu senang la aku nak follow balik kalau ada link kat profile. takde la nanti aku di cop sombong pulak kan. peace (^_^) V

*bangga dah ada tutorial sendiri. :)

28 puji si kacak:

teh o ais milo said... [Reply to comment]

hehey boboiboi~~!!trimas ini mmg membantu..tp tenet slow..nty aku cube lagi..link2~~!!

SyedGraphiX said... [Reply to comment]

waaaaa.. ade tutoyial laaa. cukewnyeww

Hans said... [Reply to comment]

wah
bagus2 nih
suka tutorial nih

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@teh o ais milo
haha. ok2 nanti cube la ye. cepatkan tenet kau tu sikit. hehe

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@SyedGraphiX
tutoyial biasew jew. awak tak pandang pun sangat kan?? keh3

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@Hans
ko suka ke hans?? boleh la tekan like. hehe

sis nana said... [Reply to comment]

alala dah taw la pasal tutorial ni...

haha..men2 je..^0^..peace~~

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@sis nana
yela die dah hebat kan. saje nak kongsi untuk orang2 baru macam kite ni. hehe

ir yien 9897 said... [Reply to comment]

oo..baru tahu..
tima kasih abg kacak..hehehe

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@ir yien 9897
ye lettew baru tau. dia kan hebat mana tengok tutorial camni. hehe

:::fazlina razali::: said... [Reply to comment]

pian...ak x paham...

puteri ain said... [Reply to comment]

tutorial :)

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@:::fazlina razali:::
ko cube bukak blog ko yg dah follow pastu ikot je step ni ye.

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@puteri ain
tutorial biasa je. :)

AesyaZealous said... [Reply to comment]

ohh camni rupenye..hhoho

mawarseri said... [Reply to comment]

heheheheh....dah update...tq dik

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@AesyaZealous
wekkk!! bajet tak tau pulak. haha

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@mawarseri
hehe. welcome kak. :)

tomatokering :) said... [Reply to comment]

bagus sgt r ko buat . ramai bebenor tak letak link ><

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@tomatokering :)
ni dah buat tutorial pun ada jugak yg follow tak letak link. haih! -..-"

WAHIDA ALIAS said... [Reply to comment]

patotla wawa kdg2 nk follow owg tu blk tp x bole.sbb xde link.ini kes nye rupenye

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@WAHIDA ALIAS
ha ni la sebab dia. ramai kot yg tak buat link ni. susah nak follow balik.

Ben said... [Reply to comment]

aku start dgn blog kau eh..hha. thanks for the tutorial. ;DDD

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@Ben
ha ok2. welcome. :)

SyazwanSarawak said... [Reply to comment]

demm. ramai yang follow aku tak buat letak lagi link dalam profile. penat gak nak cari =_=

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@SyazwanSarawak
aku pun ramai jugak yg follow takde link ni. kesian diorang tak dapat kena follow balik dgn aku. haha

Ku Azhar said... [Reply to comment]

oww..maaf2...ku xprasan...huhu...tp yg nie buat sbb td nk follow blk sorg tu xde link..so ku buat la tuto :)

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@Ku Azhar
hehe. takde ape la. lagi ramai buat tuto lagi bagus. biar semua orang tau pasal ni kan. takde la nanti tekan je gambar takde link. camne nak follow balik kan. :)

Penaja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apesal.com

 

Blog Si Kacak Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger