Penaja

Saturday, July 16, 2011

15
Komen
Kau Ibarat Bunga Dahlia....

Selamat pagi, petang dan malam semua.

*ini bukan entri gay*

Eh apa kejadahnya aku buat entri pasal bunga ni kan, bunga dahlia pulak tu tak femes langsung. Aku buat entri pasal bunga dahlia ni pun sebab ada orang tak tau bunga dahlia tu macam mana. Jadi aku nak buatlah entri pasal bunga dahlia dan kaitkan orang tu kat bunga ni.


Ok kat atas ni bunga dahlia kalau korang nak tau. Cantik kan bunga ni. Terpikat pulak aku tengok bunga ni. Kalau korang nak tau dalam bunga ni ada inulin yang berperanan meningkatkan pencernaan, mengoptimakan penyerapan mineral ke dalam tubuh, menjaga daya tahan tubuh dan menjaga keseimbangan bakteria dalam usus.

Wah!! banyak jugak kan kebaikan bunga dahlia ni. Aku baru tau pasal ni kalau tak memang tak tau la.

Bagi aku bunga dahlia ni macam Amal Espraza la sebab bunga dahlia kan banyak khasiat dari segi kesihatan manakala Amal Espraza pulak banyak khasiat dari segi ilmu blogging yang terdapat dalam entri dia. 

Aku rasa Amal Espraza sekarang pun dah diibaratkan seperti bunga dahlia yan tumbuh mekar dengan jayanya dan berbunga-bunga diseluruh tubuhnya. Apa yang aku mengarut ni kan?? Kalau korang tak percaya betapa berbunganya Amal Espraza tengok entri dia yang NI. Ha berbunga-bunga tak beliau.

Aku pun takde benda nak taip dah sebenarnya. Entri ni pun buat sebab Amal Espraza tak tau pasal bunga dahlia. Tapi entri ni lebih kepada dia pulak banding cerita pasal bunga dahlia. Kalau korang senang-senang jemputlah baca blog Amal kat header bawah ni ye. Tekan gambar untuk ke blog.

Ok sekian sahaja entri aku untuk hari ni. Jangan nak kutuk sebab aku tau kalau aku review orang memang teruk.

15 puji si kacak:

Rafidah Farhana said... [Reply to comment]

Hahahaa, saya suka baca blog the Garang ni. Dia berblogging memang bagus, ada input. Takde la orang kata buang masa online.

Err, btw, saya pun tak kenal bunga dahlia ! Bunga yang buat teh tu tau la. Hahahaha.

Nur Syazana Mohammed Sani said... [Reply to comment]

xpernah nak komen blog die ,. bace jar ,. takoooot heeee

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/saturday.html

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@Rafidah Farhana
ye betol tu ada input. tak de la mengarot cam blog ni kan. hehe

la tak tau jugak ke?? nasib baik la buat entri pasal ni kan. hehe

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@Nur Syazana Mohammed Sani
la komen je la. mesti takot sebab nama blog dia thegarang kan?? haha

FaKArePa!n said... [Reply to comment]

Bunga dahlia yer ?? hehe

Tengok jugak ni..
Lautan Kuning Atau Lautan Merah ??

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@FaKArePa!n
a'ah bunga dahlia. cantik kan?? hehe

AesyaZealous said... [Reply to comment]

kawan aku ade nama Dahlia. cantik orangnye.. lalalala~

NNisa said... [Reply to comment]

ooohhh iyeke.
kurang ke arah bunga.
hehehe. :)

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@AesyaZealous
owh yeke wei. taknak kenalkan kat aku ke?? haha

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@NNisa
abis tu lebih ke arah ape??

the garang said... [Reply to comment]

@Rafidah Farhana terima kasih sebab sudi membaca blog saya yang tak seberapa ni. :)

the garang said... [Reply to comment]

blog kau ok je bro. takde mengarut pun. boleh fokus tentang review banda. kau ada bakat kat situ. mana lah tau kot bleh jadi amanz.my ke kan. thanks aku memang buta pasal bunga2 ni. penag beli bunga sekali je utk awek aku :)

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@the garang
owh yeke. ok2 aku akan cuba banyakkan entri pasal review lepas ni ye.

wah ok la tu penah beli jugak bunga utk awek. kira sweet jugak la kau ni. hehe

saiazuan said... [Reply to comment]

ko ni pengemar bunga ek? hehe.. kegilaan gadis..hehe

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@saiazuan
baru nak gemar bunga ni. tapi takde gadis pun nak gilakan aku ni. hehe

Penaja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apesal.com

 

Blog Si Kacak Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger