Penaja

Thursday, July 07, 2011

29
Komen
Doodle #2 : Hai Saya Boboy...

Assalamualaikum semua pembaca yang cantek dan kacak...

Hari ni takde benda nak update sangat pun sebenarnya cuma saje main lukis-lukis tadi kan. dah alang-alang terlukis tu aku rasa macam nak post la kat blog ape yang aku dah lukis ni. nak kongsi dengan peminat la orang cakap kan(bajet artis je) haha

Sejak tengok blog orang yang ada doodle ni aku rasa macam nak menggedik jugak buat doodle. aku memang dah tau lama aku memang takde bakat seni ni. tapi sebab aku jenis tak kisah orang nak cakap apa aku pun nak post jugak gambar aku dah lukis ni. 

Jom la tengok lukisan aku ni ye sambil-sambil tu boleh la kenal-kenal dengan Boboy ni. hehe


aku baru je belajar melukis doodle ni ye sebab tu nampak simple dan hodoh. takpe2 bagi peluang kat aku dulu ye. lama-lama nanti cantik la ni. silap-silap gambar lisa surihani pun aku boleh buat dengan lukisan doodle ni nanti tau. hehe

Ok dah takde benda nak update sangat untuk malam ni. tengok la esok ke aku update ye sebab esok hari last aku praktikal. mungkin ada sesuatu ke yang aku nak kongsi dengan pembaca-pembaca yang sangat minat dengan aku ni. haha

*yeay!! esok last praktikal..
**adoyai kajian kes untuk praktikal aku tak siap lagi. masak aku. huh!

29 puji si kacak:

Aien Ishak said... [Reply to comment]

macam comel je doodle ni. haha. lama tak main.

Asyraf Arif said... [Reply to comment]

alololo comel jepp doodle. haha btw, mcm mana nak buat ea ? hahahaha

teciq said... [Reply to comment]

uh boboy!

tepanjat boboy! *gaya mamat sepah cakap..haha

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@Aien Ishak
jom la aktif buat doodle lagi. hehe

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@Asyraf Arif
tq bro. guna paint je ni. try la ye. :)

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@teciq
haha. tepanjat ye boboy. meh sini nak dodoikan boboy. hehe

nur afiqah hani said... [Reply to comment]

huiyooo, baju kiko :P

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@nur afiqah hani
dah nama boboy baju haruslah kiko kan. haha

cikSukaSuki@AL said... [Reply to comment]

yeaaa dah buat dudel

Nur Syazana Mohammed Sani said... [Reply to comment]

okay la 2 reti lukis ,. dari zana xpandai langsong ,. macam mane 2 ,. =='

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana =)

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/bentuk-badan.html

Hans said... [Reply to comment]

lukis la muka aku weih
hehehehehehe
helmet hilang lagi x?

Racun Serangga Terbaru - Hansect

sis nana said... [Reply to comment]

wah dah lme gak teringin nak berdoodle ni..hihi..pasni leh lukis muke sendiri kan...ngah3~~

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@cikSukaSuki@AL
ye dah buat. tapi dudel buruk je la. hehe

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@Nur Syazana Mohammed Sani
ala zana cuba la dulu ye. mesti lagi cantik. :)

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@Hans
muka ko kacak sangat susah kot nak lukis. hehe. alhamdulillah wei tak hilang dah. hehe

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@sis nana
jom la cube sis nana. tak tau la zaman bile leh lukis muke sendiri tu. haha

Adam Roslan said... [Reply to comment]

Ok la, aku tak pandai melukis pun.

ChipCoklat said... [Reply to comment]

ok la tu...bleh la tu.. kalo nak blaja doodle..try g blog azahskaliskala.. dia best la bab doodle2 ni.. kalo mau lukis katun.. try g blog conteng2.. yg tu lagi unik..

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@Adam Roslan
aku pun bukannya pandai lukis sangat ni. kalau lukis pakai tangan failed kot. haha

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@ChipCoklat
azahskaliskala memang tau pun dia hebat buat doodle. senior kat UPSI ni. doodle dia memang smart la. hehe

syarifahsidrus said... [Reply to comment]

comel2..photoshop eh?

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@syarifahsidrus
eh takde la. tak pandai photoshop2 ni. yg ni guna paint dengan photoscape je. :)

Hans said... [Reply to comment]

hehehehehe
alah
lukis la muka akuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Apabila Aku Meminati Drama Dan Filem Dari Korea Dan Jepun

AesyaZealous said... [Reply to comment]

kalau aku buat doodle rupa macam aku ntah hape jadi tah.. hahaha

wahhh terer gak ko lukis manusia..

boboy? umur die bape? nk ngorattt..

opsss tranjat boboy!!

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@AesyaZealous
aku main lukis ikut suka je ni wei. haha

boboy ni baru 6 tahun kot. baik ngorat aku dari ngorat boboy ni. keh keh keh

tomato said... [Reply to comment]

kacak sangat hahaha -..-''

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@tomato
jangan puji sangat boboy ni nanti die bangga la. haha

Alisya said... [Reply to comment]

hai boboi..alisya nak kenal boleh??

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@Alisya
hai alisya. boleh2. boboi memang suka kenal dgn kawan2 baru ni. hehe

Penaja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apesal.com

 

Blog Si Kacak Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger