Penaja

Saturday, December 11, 2010

7
Komen
pujangga seorang blogger 1....

assalamualaikum semua...

dah lama kot aku ni tak update blog kan..kesian kat pembaca aku yang setia mesti korang dah curang kan??keh3..takpe2 aku redha je kalau korang nak curang tapi senang-senang singgah la baca jugak ye..aku baru la dapat nak online ni tu pun sebab akak aku balik umah jap bawak berukben..dapat la aku mengupdate blog yang penuh dengan sawang ni..

korang mesti pelik apa kejadahnya tajuk entri aku kali ni pujangga pulak dah buang tebiat ke apa aku ni..dah lama tak update tiba-tiba pulak berpujangga bagai ni..nama blog aku pun kehidupan itu indah kan janji ada kaitan pasal kehidupan suka hati aku la nak buat pasal pujangga pulak kan..

kata-kata pujangga dari aku hari ni ialah blog tanpa update ibarat permainan bola sepak tanpa pemainnya..e'eh apa pulak la encik sufian mengarut ni kan..ok2 aku akan terangkan rasionalnya kata-kata aku ni ye..

cuba korang fikir dalam bola sepak penyeri untuk menampakkan seni dalam sukan tu ialah pemainnya..kalau tanpa pemain tak bermaknalah permainan tu..macam tu jugak dengan blog kalau orang bukak blog kita tengok takde update ataupun post dari kita..maka blog kita tu akan nampak hambar je..biarla blog korang cantik kaler pink tambah bunga-bunga pun tanpa entri yang menarik dan selalu update maka takde la serinya..orang pun nak tak nak je datang blog korang kan..lebih-lebih lagi blog picisan macam blog aku ni..

aku buat post macam ni sebab ni perkara yang berlaku pada aku bila aku tak dapat update blog dalam beberapa hari ni..kepada blogger yang ada masa dan dapat online tu jangan la malas-malas update blog ye..kesian kat follower-follower dan pembaca-pembaca setia korang tu..nasihat ikhlas dari aku blogger yang baru..aman tanpa perang(peace no war)..hehe

*sangat rindu pada blog sebab dah lama tak update..
**isnin ni akak aku balik senyap kembali la blog aku ni..huhu

7 puji si kacak:

shimah zaba said... [Reply to comment]

ape la awk bebel nie ?
bace pon pelik ! !
gi la cc kot !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... [Reply to comment]

yg shimah zaba atas tu sbnrnye saya yg komen..
tpi terpakai blog akk lak.. huhuk !

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza
haha..tak tau la bebel apa..main taip je tadi..kluarga blogger la ni ye..hehe

Sca Ndx said... [Reply to comment]

er er? sastera ke ni?

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@Sca Ndx
errr..tak tau la bro sastera ke apa..baru nak jadi cam kau sasterawan yg pandai mengarang..aku takde bakat kot..huhu

darkbatman said... [Reply to comment]

btol 2 bro.. hehe..ak stuju.

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@darkbatman
haha..tq2 bro sebab setuju..hehe

Penaja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apesal.com

 

Blog Si Kacak Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger