Penaja

Saturday, December 18, 2010

43
Komen
korang bangga sangat ke Malaysia masuk final???

assalamualaikum semua....

aku tau malam ni kompem ramai blogger yang buat cerita pasal malaysia lawan vietnam tadi kan..korang bangga sangat ke malaysia masuk final ni???ramai yang mengkritik dengan hebatnya bila malaysia kalah dengan dahsyatnya dengan indonesia hari tu..mungkin ada yang sampai cakap malaysia main macam budak sekolah dan macam-macam lagi la kan..

korang sedar tak kalah ke menang ke pasukan malaysia ni lah pemain terbaik yang ada kat malaysia yang terpilih untuk menggalas tugasan melawan anasir-anasir jahat pasukan-pasukan bola sepak negara asing yang rata-rata mempunyai ranking lebih baik dari kita...aku rasa sangatlah banyak pengorbanan nak jadi pemain malaysia ni..bukan setakat dari segi fizikal iaitu melalui training malahan dari segi mental..mental di sini bukannya berhadapan dengan pihak lawan tapi dengan penyokong kita sendiri..

biasala orang-orang kita ni bila benda tak baik cepat je melatah dan membuat andaian yang bukan..kita seharusnya terus menyokong walaupun pasukan bola sepak kita kurang menyerlah..dengan sokongan yang tidak pernah putus insyaAllah dapat bangkitkan semangat pemain-pemain kita..

sebenarnya aku nak cakap aku bangga je..tertaip panjang la pulak ni..hehe..sekarang ni aku ada idola pemain yang terbaru..sekarang aku minat dengan khairul fahmi che' mat keeper malaysia tu..korang kalau tak minat jangan nak kutuk-kutuk pulak..aku sepak sorang-sorang kang(macam berani je)haha

opocot!!!ni la khairul fahmi che mat ada macam muka orang jepun tak??hehe

ha ni pulak awek vietnam comel jugak..dia cakap nak masuk contest peace cik ezan idma tapi dia takde blog..haha

ok sekian je entri aku untuk malam ni..teruskan menyokong pasukan malaysia walaupun kalah..jangan pandai mengkritik tapi tak memberikan idea untuk memperbaiki prestasi pasukan malaysia..kita rakyat malaysia dan semua berhak untuk memberikan pendapat jika benda tu dapat memajukan pasukan kita..malaysia boleh!!!

*untuk info last malaysia masuk final tahun 1996 tapi kalah dengan thailand..
**harap malaysia dapat menang piala ni untuk kali pertamanya... (^_^)V

43 puji si kacak:

Marhaen Kacak said... [Reply to comment]

hoho..tu la pian...ramai yg tau kutuk jer.. bagi aku set2 ni antara yang terbaik pernah dilahirkan 20 tahun kebelakangan ni...

main pun cantik n ada kesefahaman... flow game pun nampak kemajuan berbanding team malaysia dolu2..

Hikayat Marhaen Kacak - Blog Info Kesihatan Mata Anda

Marhaen Kacak said... [Reply to comment]
This comment has been removed by the author.
muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@Marhaen Kacak
ha tu la..paling nampak sekali kesefahaman antara keeper dengan defend..sebab tu nampak macam mantap pertahanan kita..

Sca Ndx said... [Reply to comment]

aku setuju. defense bagus. goalkeeper terbaik. tapi. aku bengang, kenapa tak gol satu pun.

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@Sca Ndx
masalah kita memang kat serangan je..dari dulu lagi camtu..takde penyerang yg betol2 boleh hidu peluang depan gol dengan baik..

aNnE said... [Reply to comment]

menang tak menang tetap bangga..hehe..

tapi alhamdulillah mereka menang kn:)

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@aNnE
bersyukurlah diorang menang..minat bola jugak ke cik anne??hehe

azana said... [Reply to comment]

janji dapat p final...yee haaa..

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@azana
ye betol tu cik azana..suka khairul fahmi jugak ke??hehe

aNnE said... [Reply to comment]

@muhamadsufian89

tak jugak.tapi bila MY yang main terus jadi TERUJA..HAHA

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@aNnE
errr..sape tu MY??lampi dan blur kejap pulak..haha

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... [Reply to comment]

walau pon aku tak minat bola.. tpi aku tetap bngge malaysia masuk final.. tak penah2.. tahniah malaysia..

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza
eh penah la masuk final tapi masa tu tahun 1996 la..dah lama dah..hehe

aNnE said... [Reply to comment]

malaysiaku yang tercinta lah..haha

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@aNnE
haha..owh ok2..betul la MY=Malaysia..apa la sy ni slow betul..haha

aNnE said... [Reply to comment]

@muhamadsufian89

haha..takpe2..malam,biasalah..hehe:)

nama.aku.lynn said... [Reply to comment]

@Marhaen Kacak

setuju sekaliii..even xminat sgt bola nih,tp kalau msia lawan team mn2..kompem sokong!=)

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@aNnE
hehe..nasib baik la cik anne ni memahami.. :)

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@nama.aku.lynn
ha bagus2..ramai jugak perempuan minat bola..ingatkan minat masak-memasak je..keh3

Ohujan Tasneem said... [Reply to comment]

tahniah saudara! anda seorang yang mempunyai semangat patriotik (skema punya ayat)... hahah berwajah baru nampak!

adib ahyar said... [Reply to comment]

aku pon suke keeper malaysia nie..cekap abis..

nik rosmawati said... [Reply to comment]

mesti la bangga.malaysia kalah masa asia games aritu pun nik bangga coz diorang dah usaha tp tak de rezeki nak menang lg.

pasukan skarang antara yg terbaik la :)

Pejuang Kesenian Extreme said... [Reply to comment]

Keeper ni bagsu bro..Sayang dia tak main masa kita kalah dengan Indonesia aritu..

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@Ohujan Tasneem
hehe..kita kena ada semangat patriotisme barulah dapat menjadi warga malaysia yg berjasa..hehe

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@adib ahyar
haha..jom join fan dia la..ada tak??hehe

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@nik rosmawati
hehe..ni lagi sorang perempuan yg minat bola..bagus2..hehe

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@Pejuang Kesenian Extreme
a'ah la..kalau hari tu dia main masa dengan indonesia rasanya kita tak kalah teruk camtu kot kan..hehe

Sir Marcello said... [Reply to comment]

goal keeper cam orang jepun...tapi skill kurang..xpe leh bertapa dengan kat gunung jerai...

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@Sir Marcello
takpe muda lagi baru 21 tahun..ada masa lagi nak kembangkan skil tu..

Cikgu Fikri said... [Reply to comment]

memang cemerlang..
goal keeper terbaek...
heheeh :)

darkbatman said... [Reply to comment]

mestilaa bngga bro.. negara kelahiran sendiri. hehe.. kalah menang tetap setia bsama Malaysia.

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@Cikgu Fikri
ye betol2..terbaek la dia kan..hehe

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@darkbatman
orang yg faham pasal sukan memang akan faham jatuh bangun sesebuah pasukan..yg penting negara sendiri diutamakan..hehe

alinac lover said... [Reply to comment]

hensem gak ek goal keeper tu

hahaha

Aduka said... [Reply to comment]

suka 1st match ngan vietnam.. yg 2nd byk sgt defence.. haih..

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@alinac lover
haha..yong gatalnyeee..keh3

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@Aduka
diorang defence sebab dah ada gol..lebih baik mempertahankan daripada main cam biasa takut kena gol pulak nanti..

sayang said... [Reply to comment]

sabtu lepas ada pemain vietnam nama dia vietkong. looolz

goalkeeper malaysia hebat jugak ya.

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@sayang
ha betol2..tapi yang game baru ni takde kot player tu..

Pejuang Kesenian Extreme said... [Reply to comment]

Comel awek vietnam tu..hehe
nak nombor..

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@Pejuang Kesenian Extreme
nak nombor mintak kat google la..haha

Elia Si Jejariruncing said... [Reply to comment]

salam singgah.. tengah search nama Khairul Fahmi terlink kat sini pulak. btw. terima kasih sebab menyokong fahmi dan pasukan msia. harap sokongan berpanjangan.


http://jejariruncing.blogspot.com/

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@Elia Si Jejariruncing
hehe sama2..memang penyokong malaysia dan khairul fahmi jugak..hehe

Penaja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apesal.com

 

Blog Si Kacak Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger