Penaja

Sunday, December 12, 2010

20
Komen
kenapa anda masih single???

assalamualaikum semua....

wah macam best pulak aku punya tajuk entri hari ni kan..ni entri pertama aku pasal cinta-cinta ni..aku bukanlah expert ataupun banyak pengalaman dalam cinta ni tapi ni sekadar pemerhatian dari seorang pemerhati macam aku ni..hehe

ok kat sini aku menyertakan sebab kenapa anda masih single dalam 5M..apa benda pulak la 5M ni kan..kita singkap satu persatu mengenai 5M ni ye..

1. Malu...
    ok disebabkan korang ni pemalu jadi perkara macam ni secara tak langsung jadi penghalang untuk korang tamatkan zaman single korang..korang nak mengorat korang malu pulak kan khusus untuk laki la..macam perempuan pulak bila laki yang diorang suka lalu dekat dengan diorang maka diorang pun lari sebab malu yang amat..laki tu pun tak sedar la kehadiran korang wahai perempuan..oleh itu, aku merasakan malu antara sebab korang masih single..

2. Memilih...
ha ni lagi satu sebab kenapa korang single..korang ni sememangnya cantik macam perempuan dalam gamba ni ataupun seorang yang hensem..calon berderet-deret depan mata tinggal nak pilih je tapi disebabkan korang memilih sangat takde la yang jadi pilihan hati kan..korang punya taste tu memang tinggi la..kalau kurang satu je daripada salah satu kriteria yang korang nak terus korang reject..sebab memilih sangat la korang single lagi ni..

3. Malas...
sebab yang seterusnya pulak malas..ha kalau macam dalam gamba ni terang-terang korang dah cakap korang malas memang takleh nak buat apa la kan..kalau orang dah lama ataupun dah biasa single memang akan malas nak couple ni..sebab bagi diorang bila dah couple macam-macam benda nak kena korbankan nanti jadi diorang pun malas la nak couple..ada jugak yang taknak couple sebab malas nak mesej lama-lama, nak bergayut lama-lama dan macam-macam lagi la..yang paling utama korang malas nak bagi komitmen la..malas ni pun antara sebab utama korang single lagi..

4. Merendah diri...
ha yang ni pun boleh jadi sebab yang relevan jugak la..korang ni terlalu merendah diri la..korang rasa diri korang ni serba kekurangan dan tak layak nak couple dengan sapa-sapa pun..lebih-lebih lagi korang tengok orang tu cantik atau hensem secara automatik anda terus cakap kat diri yang tak mungkin anda akan dapat orang tu sebelum mencuba..kalau anda menyukai seseorang yakin la pada diri ye(jangan jadi macam aku)..cuba la yang terbaik dan jangan mengalah..hehe

5. Mana ada...
haha..sebenarnya ada 4 je..tapi macam tak best je kan 4M jadi aku nak buat jugak 5M ni..terpaksa la aku tambah ikut suka hati aku..kan ni blog aku suka hati aku la kan..korang jangan nak kutuk-kutuk pulak tau..keh3

sekian sahaja entri aku untuk kali ni....

*kebanyakan daripada sebab ni ada kaitan dengan aku kot..
**aku masih single jugak sebenarnya..hehe

20 puji si kacak:

.shazanat. said... [Reply to comment]

hahaha.sy no 3;))
hahaha

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@.shazanat.
owh..pemalas rupanya..haha

zue zuya said... [Reply to comment]

saya yg ke emmmmpat tuh..hakhak.. :p

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@zue zuya
la nape merendah diri pulak??

simply me ! said... [Reply to comment]

sume di atas ! :D

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@simply me !
owh..kira masih single la ni ye..hehe

hans said... [Reply to comment]

patut kena tambah lagi satu - TAKUT

P/S : Kenapa Perlu Diadakan Benda Yang Tak Pernah Wujud?

NynaMysarah said... [Reply to comment]

den no 5 xDD

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@hans
kenapa kau takut pulak hans??

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@NynaMysarah
no 5 mana ada..takleh2 kena pilih yg lain..haha

teh o ais milo said... [Reply to comment]

abg sufian ni yg pic no.1 tu ker??hehe~~

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@teh o ais milo
a'ah abg yg tu la adik zaini..ekekeke

Selikat Coklat Berbicara said... [Reply to comment]

semua diatas !! XD
tettt !!!!!

haha ..cikgu single :)

Aien Ishak said... [Reply to comment]

semua tu bukan . full stop.

Aien Ishak said... [Reply to comment]

semua tu bukan . full stop.

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@Aien Ishak
abis tu ape yg ye??huhu

gadis bertudung hitam said... [Reply to comment]

saye pule no 1 n 4..hee

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@gadis bertudung hitam
owh yeke?? kire single lagi la ni?? hehe

~..- aya89dier-..~ said... [Reply to comment]

hahaha no1..malu! malu!malu!

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@~..- aya89dier-..~
pemalu ke?? ooo baru tau. haha

Penaja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apesal.com

 

Blog Si Kacak Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger