Penaja

Monday, December 20, 2010

20
Komen
hidup nak bajet je!!!!

assalamualaikum dan salam sayang semua pembaca..

korang pernah berhadapan tak dengan orang yang asyik nak bajet kacak je??eh bukan aku la..aku mana ada bajet kacak..aku biasa je low profile..kalau perasan kacak tu ada la..sebab tu nama blog camni kot..haha

ha aku bukan nak burukkan orang atau mencaci golongan asyik nak bajet je..sebenarnya aku nak bagitau yang bajet ni sangat dekat la dengan hidup kita ni..aku akan bagitau satu persatu ok..

1)Bajet pandai
ok benda camni selalu boleh tengok..mentang-mentang la dress up ala-ala nerd kan konon-konon pandai la tu kan..korang pulak bajet orang camni macam tau semua benda je kan..yang dress up ala-ala kampung atau macam serabai sikit je mesti tak pandai..jangan tengok orang dari luaran..kenali dan selamilah hati mereka dulu sebelum menilai ye..

2)Bajet duit
bajet duit sangat penting ye dalam hidup kita..kalau kita gunakan duit kita ni mengkhinzir buta je memang kompem la kan duit tu mengalir bak air terjun ulu bendul je..lagi-lagi kalau nak kawen memang makan pun sikit-sikit je sebab nak bajet duit untuk hantaran..kalau student pulak kena bajet-bajet duit untuk beli buku(macam aku la)haha

3)Bajet masa
bajet masa pun sangat dekat ye dengan kita ni..pernah tak korang buat apa-apa tak bajet pun masa korang tu..takde kan??kalau tak bajet masa memang serabut la kehidupan kita ni...kerja kita tak ubah seperti yang dikejar tak dapat yang dikendong berciciran..apa rasional peribahasa tu sebab korang tak bajet masa lepas tu semua benda nak buat dalam satu masa..tak pasal-pasal je semua benda melepas..kan rugi..huhu

4)Bajet hensem
bajet hensem pun selalu jugak orang cakap ayat ni..kalau muka macam kat atas ni nak buat muka bajet hensem memang aku tak kisah la..tapi nak buat bajet hensem biar berpada la ye..jangan sampai orang mengata kita..kesian diorang nanti dapat dosa kering je..

5)Bajet hot
kalau bajet hot ni selalu dekat dengan orang perempuan kot..pakai seksi-seksi pastu make up tebal-tebal kan pastu jalan bajet hot je depan para lelaki..memang tersentap la nafsu para lelaki yang menatap..dunia2..haha

sekian sahaja entri aku kali ni ye..aku malas nak taip panjang-panjang ni..nak berjalan-jalan kat blog orang dengan lepak gengblogger pulak..hehe

*tiba-tiba dapat idea buat pasal ni lepas borak-borak pasal ni dengan budak ni(sila lawat blog dia sebab dia paksa)haha
**follower nak sampai seratus dah ni tak sabar rasa..hehe

20 puji si kacak:

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... [Reply to comment]

aku nak bajet pandai la ! tpi sbnrnye tak pandai sgt pon.. tpi bukan bodo jugak!

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza
tengah2 la camtu ek??hehe

nama.aku.lynn said... [Reply to comment]

part bajet hensem tuu setujuuu..hihihih

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@nama.aku.lynn
hehe..mesti ramai kawan camtu kan??hek3

teh o ais milo said... [Reply to comment]

bajet..oh..bajet..walau ap pon..ak sdg bajet 2011 ni agr khidupn lbh ter atur..mueghehe!!~~

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@teh o ais milo
dah nak kawen la tu??haha

hans said... [Reply to comment]

saya hensem,saya ok!

hohohoho

P/S : Misteri Danella : "Danella Cakap Dengan Siapa?"

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@hans
aku tau tu kau hensem hans..haha

Azra Rahman said... [Reply to comment]

Bajet pandai adalah sgt jengkel.Jangan bodoh sombong.

Bajet duit bagus, agar tak boros.

Bajet masa, aku agak bagus dalam bajet masa, tidur macam mana pun, assignment jalan jugak.Haha

Bajet Hensem, tak salah, sbb makhluk ciptaan Allah ada cantiknya. :)

Bajet Hot, memang masalah besar.Susah nak berckp ngn org mcm ni, sbb mereka cpt perasan.

Hahaha,Aku mengulas kesemuanya :)

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@Azra Rahman
haha..sangat rajin..komentator terbaiklah..hehe

aNnE said... [Reply to comment]

cepat2 dapat 100 ye..hehe

ingatkan bajet negara 2011..haha..

bajet hensem yang tak boleh tahan..duhh kalau jalan dpan pempuan,jeling2 macam dia artis korea..grrr~~~

haha:)

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@aNnE
hehe..yela dah akhir2 tahun ni kan kena la buat cerita pasal bajet pulak..walaupun takde kena mengena dengan bajet 2011..hehe

aNnE said... [Reply to comment]

@muhamadsufian89

owh okay2..lepas ni entri penutup pulak ke..hahaha;p

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@aNnE
tak la..lepas ni entri seratus orang pulak kot..haha :p

aNnE said... [Reply to comment]

@muhamadsufian89

haha..hari ni kompem dapat 100 orang tu..cayalah..hehe

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@aNnEye sy caya..lagi 1 je nak 100 sekarang ni..hehe

aNnE said... [Reply to comment]

time saya komen dah 102..cepat update!HAHAHA

Selikat Coklat Berbicara said... [Reply to comment]

hehe , memang semua bajet ..

tapi bukan bajet , budget . cewaahh . hehe !

waaa , 100 !! tahniah :)

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@aNnE
hehe..baru update..follower 100..cepat komen..hehe

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@Selikat Coklat Berbicara
haha..same je bajet dgn budget..sy tak pandai english2 ni..hehe

Penaja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apesal.com

 

Blog Si Kacak Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger