Penaja

Monday, November 29, 2010

32
Komen
ada apa dengan senyuman????

assalamualaikum semua...

ok untuk entri ada apa aku malam ni aku teruskan dengan tajuk ada apa dengan senyuman..apa yang ada pada senyuman??apa yang korang rasa bila dapat senyuman seseorang???ini pendapat aku pasal senyuman...

bagi aku senyuman ni macam mukaddimah untuk memulakan sesuatu persahabatan ataupun sesuatu hubungan dengan individu yang lain..contoh situasi apabila korang nak tunggu bas pastu tengok ada gadis comel duduk tunggu bas jugak sebelah korang..tak kan korang nak curi2 tengok je kan mesti la ada perasaan nak borak2 dengan budak perempuan tu kan..jadi mulakanlah dengan senyuman bila perempuan tu reply senyuman baik punyeee kat korang balik baru la mulakan perbualan tu(pandai-pandai korang la nak tanya apa)..tapi kalau korang senyum tapi diorang buat muka kerek tak payah la teruskan confirm tak layan punya...
                                     kalau muka macam ni tak yah la korang tegur tau..

seterusnya, senyuman ni boleh jadi pengganti teguran..orang macam aku yang pemalu  kurang berani menegur ni boleh la jadikan senyuman sebagai pengganti teguran..sekurang-kurangnya dengan senyuman anda tidak akan dilabel sebagai seorang yang sombong ye..
                             tengok ni kucing pun pandai senyum comel je kan..hehe

senyuman juga boleh dijadikan sebagai penyejuk hati orang yang melihat kita..walaupun kurang kacak ataupun kurang cantik tapi bila kita senyum boleh menaikkan seri wajah dan seterusnya menyerlahkan kecantikan kita yang tersimpan tu...orang yang melihat kita pun jadi tertarik dan mungkin tertunggu-tunggu bila la kita ni nak senyum lagi kan..hehe
                              yang ni senyuman aku..ada yang tertarik tak??hak3

setakat tu je la entri aku untuk kali ni..makin banyak aku taip nanti korang bosan pulak baca..dah bosan nanti tak nak singgah baca lagi kan..syok sendiri je la aku nanti..aku buat entri aku baca sendiri..huhu

*untuk pengetahuan otot yang digunakan untuk marah lebih banyak daripada senyum..=)
**senyum-senyumlah selalu kerana senyuman tu membahagiakan..hehe

32 puji si kacak:

misz myza said... [Reply to comment]

smileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... (tengah senyum lebar smpi ke telinga..)

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@misz myza
ish3 comelnya senyuman..hehe

aan said... [Reply to comment]

senyum itu penawar... (^_^)

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@aan
penawar penyakit ape??hek3

hans said... [Reply to comment]

nak tahu ada apa dengan senyuman
layan lagu Senyum
best

P/S : Followers Blog Tu Banyak! Komen Beratus - Ratus! Tapi Apa Yang Hebatnya Blog Tu?

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@hans
lagu senyum M.Daud Kilau ke??hak3

hans said... [Reply to comment]

ceit
senyum tu okay juga
adess
ko xpenah dengar ker?
kejap
tgok link nih

http://hanspunyablog.blogspot.com/2010/09/senyum-malique-ft-najwa.html

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@hans
owh lagu tu ke??aku dah dengar dah..ada dlm henset aku lagu ni..hehe

hans said... [Reply to comment]

hahahahaa
sedap kan

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@hans
ha sedap2..lagi sedap daripada makanan kat blog ko tu..haha

Tieka Nadira said... [Reply to comment]

senyum itu bagus sbb... senyum itu sedekah..
pagi nih rasa nak sedekah kat awk sket..

(____0_____________0____)

heheheee

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@Tieka Nadira
mekasih sedekah senyuman kat sy ye..sejuk hati ni rasa..hehe

heytheresyaira said... [Reply to comment]

gila hot la dia sekarang. rajin update. :P

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@heytheresyaira
haha..jadi blog addicted sekarang..fb jadi bini tua dah..haha

Tieka Nadira said... [Reply to comment]

sejuk hati sbb mkn ais kacang + donat pagi2 buta nih kowt.. ahaha..
meh sambung senyum eh..

(____~__________^____)

*senyum mengantok* haha

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@Tieka Nadira
haha..ni senyum panjang ni..kalau ngantuk pegi tido la..esok sambung balik berblogging..hehe

Tieka Nadira said... [Reply to comment]

jap2.. senyum ag sekali b4 tdow.. ahahahaa =P

(____*____________*____)

*bling2* segar blk.. haha

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@Tieka Nadira
haha..tq2 ye..selamat malam k.. ^_^

BUNGA said... [Reply to comment]

senyum.. dgn senyuman, terjalinlah ikatan.. :)

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@BUNGA
senyum seindah suria yg membawa cahaya senyumlah dari hati..lalala~~

_aLiaHwaFa_ said... [Reply to comment]

wah...agak tertarik jugak senyuman tuh. hahaha

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@_aLiaHwaFa_
haha..yeke tertarik..malu la..kui3

cik.shabah said... [Reply to comment]

agak manis jugak senyum ko tuh,keh keh keh ;p

bestnya kawin!bila la turn cik shabah pulak ea ;p

this this this love

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@cik.shabah
haha..cik shabah ni memuji lebih2 lak..malu aku..keh3

Jejaka Terhangat said... [Reply to comment]

senyuman cumil.. (^_^)

mira the monster said... [Reply to comment]

comeinye die senyummmmmmm

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@Jejaka Terhangat
haha..hangat x senyuman tu??

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@mira the monster
tq ye mira..

*blushing*

nama.aku.lynn said... [Reply to comment]

love to smile!=)

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@nama.aku.lynn
let's smile together.. :)

luna said... [Reply to comment]

senyum2...orang yang selalu senyum muka akan berseri seri dan awet muda gitu..hehe :p

muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

@luna
yeay!!!nak jadi awet muda..hehe

Penaja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apesal.com

 

Blog Si Kacak Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger